Namna kläder, skor och leksaker

man ironing clothes

Namna kläder

När man har barn som går på dagis eller i skolan är det mer eller mindre ett måste att namna allt från kläder till skor och leksaker. För som vi alla vet finns det mycket annat att tänka på i den åldern och att prioritera att hålla reda på att rätt tröja eller mössa följer med hem står inte så ofta på listan. I alla fall inte då man kan busa, leka, pyssla och hoppa i inbjudande vattenpölar!

Genom att märka barnens ägodelar med deras namn blir det åtminstone lite enklare att hålla reda på sakerna när det är dags att hämta från dagis liksom för fröknarna och barnen själva. I dag finns det lite olika sätt att göra det på men det allra vanligaste är förmodligen med hjälp av en så kallad märkpenna eller med namnlappar som man klistrar eller stryker på. Här hos oss på Namnlappsbutiken finner du allt du kan tänkas behöva när du ska sätta namn på barnens kläder.

Påstrykbara namnlappar

Det är tämligen enkelt att fästa namnlappar som är påstrykbara med hjälp av ett strykjärn. Dock kan det vara bra att se till att lappen fastnar ordentligt genom att det är tillräckligt varmt. Anledningen till varför du bör välja detta alternativ för att märka just plagg är för att det går att fästa lapparna överallt och att texten med namnet syns klart och tydligt. Du kan även välja olika färger på själva texten så som till exempel rött för extra tydlighet.

När du ändå är i gång och namnar barnens ägodelar kan du även passa på att beställa namnlappar med kontaktinformation. Då är det ännu lättare att försvunna leksaker eller plagg återfinns och kommer hem igen. Det kan vara uppgifter som beskriver vilken avdelning eller klass barnet går på eller i. Skulle någon fröken eller lärare hitta till exempel en stackars ensam jacka eller tröja blir det avsevärt enklare att hitta dess ägare via avdelning eller klass. Givetvis kan du också skriva hemadress och telefonnummer till dig som förälder!

Namna skor också

namna skor

De påstrykbara namnlapparna fungerar också utmärkt om du vill märka barnens skor. För om skorna har höga skaft kan du stryka på lappen på skaftets insida. Likaså fungerar denna metod på skor som är ”luddiga” inuti där de vanliga skolapparna inte är optimala.

De namnlappar vi har i vårt sortiment innehåller inte ämnet Bisfenol A. Vi värnar om barnens hälsa och anledningen till att vi valt bort produkter med detta ämne är för att det är både farligt och hormonstörande.

Lappar anpassade för skor

Hos oss kan du beställa specialdesignade skolappar för att namna i sulan på skon utan att du behöver stryka fast dem. Det syns direkt i skon vems den är med denna märkning och när du väl har klistrat fast lapparna i båda skorna använder du det laminat som följer med och fäster ovanpå. Med laminatet blir det ett slitstarkt resultat med en tydlig märkning.

När du ska sätta fast dina namnlappar kan det vara bra att se till att underlaget är torrt och att du tvättar bort smuts och fett om det råkar finnas på sulan. Då blir resultatet som bäst och skolappen riskerar inte att lossna från sulan igen. Tänk bara på att våra skolappar är tillverkade för släta underlag – om så inte är fallet för exempelvis vadderade kängor är det bättre med en märkpenna eller en påstrykbar lapp.

Namna kläder med märkpenna

namna med märkpenna

Hos oss hittar du också märkpennor från märkena Artline och ZIG. Det här är förmodligen det mest traditionella sättet att namna kläder. Och detta har så klart också sina fördelar. Delvis går det väldigt kvickt att plita ner barnens namn och kontaktuppgifter med en penna och dessutom är det ett väldigt billigt alternativ om man ser till kostnaden per plagg.
Märkpennan från leverantören ZIG har ett något lägre pris – dock fortfarande ett prisvärt alternativ då den har en väldigt hög opacitet som alltså innebär att bläcket är väldigt tätt och därmed blir det inte kladdigt när man skriver. Resultatet blir klart och tydligt och håller länge. Vill du däremot betala lite mer för en märkpenna med ännu längre hållbarhet kan du satsa på Artlines penna. Vilken penna du än väljer kan du vara säker på att den inte innehåller ämnet Xylene – detta kan nämligen skada hud, lungor och hjärna.